mylifeinhawaii

Hard work, work

Publicerad 2011-03-31 07:10:38 i Allmänt,

På min håltimma som jag har mellan 14-16 så blev att plugga & chilla i solen :). Jag, Sandra & Anna hittade ett par mysiga bänkar en liten bit bort från skolan som var perfekt. Ibland är det helt Okej med plugg bara man är omringad av en inspirerande miljö :)


Me in the sun!

The wonderful "Starre" ;)

SOFIA ÅBLAD is now 18 years old!!

Publicerad 2011-03-30 08:57:30 i Allmänt,

IDAG ÄR DT INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR FIAS FÖDELSEDAG! Det är svårt att beskriva kärleken till denna flicka, Jag Älskar Dig räcker knappt! <3
Jag & Familjen sjöng för henne när hon vaknade, jag genom Skype - så var med på ett litet hörn. Jag hade med skickat paket till henne som hon fick på sängen.

Have an amazing day and as I said earlier - You are the first that will recive the biggest hug from me when I arrive on that airport in May! Love u! <3
Here are some pictures of the Crazy-Åblad's! ;)
 








You are my other half <3

Guess what I just saw?

Publicerad 2011-03-29 21:58:27 i Allmänt,

När jag & Sandra var & sprang i morse så såg vi en säl på stranden! Jag tänker att detta måste hamna på bild, så när vi kom hem gick jag snabbt upp, hämtar min kamera & springer tillbaka till stranden - tror ni inte att säljäkeln har släpat sig ner till havet då!! SUR MAN BLIR!
Men det var häftigt att se den i allafall, stor var den med men vet inte vilken sort.. :)

Nu är Spring Break över & det är dags att gå tillbaka till reality, har haft ett underbart lov! Har exam på torsdag & massa inlämningar som ska göras inom 2 veckor! Aja, det ska nog lösa sig, tur att man har Hawaii som får en att le & drömma sig bort ;)

Roadtrip in HI

Publicerad 2011-03-28 22:48:53 i Allmänt,

Lördag, låg vi på stranden hela dagen :) Vädret skiftade mellan sol & stora moln, men det var gött med lite skugga :) Påvägen till stranden brukar man stöta på roliga grejer men denna dagen stötte vi på ett Bröllopspar, The Bikers som tog upp hela Kalakoa & en dansuppvisning!
På kvällen fick Anna tag på en bil!!! Så vi cruisade runt i Waikiki, Manoa, Hawaii Kai etc!! Jättekul!! Det är precis så man ska uppleva Hawaii!! :D  


The Bikers som alltid åker genom stan & för ett jäkla liv ;)

Lite Hula-Hula när man är påväg till stranden ;)

En kille som blev nedgrävd, samtidigt sjöng han & spelade ukulele

Marie & Sandra in the Jeep!

Vi älskar dem klubborna! Synd att tungan inte blir lika snygg..

OUR RIDE!!

Anna the driver!

HAWAII!

Springbreak, Friday night!

Publicerad 2011-03-27 12:27:53 i Allmänt,

Det blev lite fest i fredas också.. Var hos Anna&Erika på förfest med två andra amerikaner & spelade lite spel innan vi skulle ut. Men helt plötsligt ringer Anna#2 & säger att hon har fått låna en bil som hon glider runt med, så jag & Sandra springer ner & joinar en runda genom stan! Högsta musiken var på & stämbanden fick kämpa ;D Sån sjuk känsla!! Bil är nästan ett måste på Hawaii!!



Glidar-Bilen, sjukt häftig!!

PARTYY!

Sandra!!

:D

Dolphins 25/3

Publicerad 2011-03-27 11:59:09 i Allmänt,

Jag älskar delfiner! Därför var det ett perfekt tillfälle att åka till ett lyx-hotell i Hawaii Kai där man kan se dem gratis ;D Jag & Anna tog bussen dit på förmiddan & dem va för söta! Dem hade en stor bassäng mitt i hotellet där folk bodde & på andra sidan var hotell-poolen där alla låg & solade.. snacka om lyxigt! Jämte delfinerna fanns även flera bassänger för havsskäldpaddor, rockor & småfisk :) När vi kom hem var det snabbt att byta om till badkläder & lägga sig på Waikiki beach, låg där & solade & badade till klockan 17:30, det var så extremt skönt, vilken underbar dag!

Vem kan köpa detta hus till mig!?

Dolphin!





So cute!!



Det var en familj som lekte lite med en & fick borsta tänderna på den.. lite konstigt men kul att se ;)

Seaturtle!

Rocka!

Kalani Hotell!

In Hawaii Kai!

Diamond Head 24/3

Publicerad 2011-03-26 07:24:31 i Allmänt,

Klockan var ställd på 05:30 & vi började vår färd mot Diamond Head vid 06:00! Duktigt av oss va? ;)
Medans vi gick till berget såg vi sakta solen komma upp i gryningen, vilket var hur mysigt som helst! När vi väl kom fram till berget var det bara att börja gå uppför, i början var det en asfaltsstig som ledde till bergsstig och sedan massa trappor mot slutet - då fick man kämpa lite! Men allt var självklart värt det när vi väl kom upp, så vackert det var! Där kunde man stanna för evigt & filosofera! Påvägen hem tog vi och gick runt hela berget längs med havet & njöt av en fantastikt Hawaii morgon!

Pigg tjej ;)

Kalakoa, Waikiki Beach vid 06:00

Soluppgången



Påväg uppåt!

Halvägs upp!

Uppe på toppen! Här kan ni se hela Waikiki, där bor jag mitt i smeten! :)

I mitten på ön, små byar uppe i bergen.





Där nere kan man ju gärna bo!

Dem tre musketörerna ;)

Påväg ner

Längs med havet påvägen hem, vackert!

Hade också tankarna på Mormor denna fina dag då hon skulle fyllt 70år! Älskar dig, du finns alltid hos mig <3

Shop until u drop

Publicerad 2011-03-25 07:05:15 i Allmänt,

Åh sovmorgon & mys! Skypade med Mami & Fia på förmiddag & kollade läget med dem. Det är fortfarande kallt i Svealand.. så jag kan nog stanna kvar här lite längre.. ;) haha sorry!
På eftermiddan åkte vi till Ala Moana & shoppade lite, jag köpte ett par bikini byxor på VS, love that store!! Sedan blev det fika & mys!
På kvällen blev det lite mer shopping, slog till med en väska från Quiksilver :D Efter det blev det sängen eftersom klockan var ställd på 05:30 dagen efter!

Acia Bowl, med bananer, jordgubbar, musli, blåbär & honung!

Älskar WIFI, internet överallt!

I forgot to tell u..

Publicerad 2011-03-24 20:54:13 i Allmänt,

Glömde nämna, när vi skulle hem från Manoa Falls i tisdags så stötte vi på två amerikanare som erbjöd oss skjuts tillbaka till Waikiki! YEY! Självklart tackade vi jaaa, allt för att slippa bussen! Deras bil var en "flak-bil" elr vad det nu heter, en truck kanske man säger.. så vi satt på flaket hela vägen hem - SPRINGBREAK!! Haha det va as kuuul! Jag skratta hela vägen med håret i ansiktet & den varma vinden som svepte förbi! Gud vad jag diggar livet!


CRAZY!

TWO WILD CHICKS!

Manoa Falls 22/3

Publicerad 2011-03-24 07:23:16 i Allmänt,

Inte varje dag man hajkar & letar efter ett vattenfall på Hawaii! Det gjorde vi i allafall & det var jättehäftigt! Naturen var hur fin som helst! Åkturen dit tabbade vi oss dock lite då vi åkte världens omväg.. men allt är en upplevelse & tillsut hittade vi rätt! ;)
Hajken till vattenfallet var jättemysig, lite jobbig med all lera men vi var omringad av skogens fina utsikt & naturens harmoni ;)
Here comes the pictures! Enjoy!








"I'm King of the World!" Elr nått..

Manoa Falls



Manoa Falls

Påväg ner..



Kanske inte skulle tagit mina vita skor...

Inne i grönskan..





"Surfaren"

Mäktigt!

Denny's frulle

Publicerad 2011-03-23 22:28:32 i Allmänt,

När man är i USA måste man prova på riktig amerikansk frukost & det gjorde jag igår! Vi satt & käkade på Denny's där det fanns hur mycket som helst att välja mellan.. beslutsångest. Men en sak var klar - jag var tvungen att ha amerikanska pannkakor!




Detta var ju att ta i lite väl mycket, Crazy Amerikanare!

En skål för vårt liv på HAWAII!

Pannkakor, Äggröra & Bacon

Marie & Jag

Anna & Sandra

NORTH SHORE 21/3

Publicerad 2011-03-22 20:25:26 i Allmänt,

AHH! North Shore var ju hur grymt som helst!! Vi var på en strand som heter Sunset Beach & jäklar vilken adrenalin kick man fick av att se alla surfare där ute bland dem meter höga vågorna!! Vi hade i allafall hur kul som helst, jag & Sandra var lite busiga också som badade, men stryk fick vi från vågorna! haha jag fick en rätt i fejjan & ramlade med vågen, haha men det var roligt ändå! haha

North Shore ligger ca 1h & 45min från Waikiki med buss, vilket var lite jobbigt men med gott sällskap & fin utsikt så fungerade det bra. Fast nästa gång vi åker dit blir det nog med bil :)





"Hang Loose!"



Harmoni! :)

Rätt skönt faktiskt ;)



Här ramlar Sandra av en jäkla ström som kom! ;D


Kailua Beach 20/3

Publicerad 2011-03-22 06:58:49 i Allmänt,

Jag, Sandra, Anna, Marie & Julia åkte iväg på ett litet äventyr till en strand som heter Kailua Beach, ca 40min med buss från Waikiki! Åh vilken fin strand, sanden var kritvit & vattnet, a, kolla & njut av bilderna nedanför! Där låg vi och stekte hela dagen, det blåste ganska mkt så kunde inte ta så många bilder cuz, förstörs min kamera vet jag två päron där hemma som inte blir såå glada ;)
På kvällen käkade jag, Anna & Marie kvällsmat på California Pizza Kitchen. Jag åt en Amerikans pizza för första gången & det blir flera gånger det kan jag lova, såå god!
På kvällen blev det myskväll i Hana Lobbyn med godis & Wedding Crashers på TV:)




Wonderful!



Jag käkade en melon med gaffel.. ;)

Min Amerikanska Pizza - Kyckling, Bacon, Mozzarella toppad med Salad, Tomater & Avocado! Fasicken va gott!!

Anna med sin typiska Pizza ;)



Marie med en underbar Kyckling-spenat-pasta!

Sugen på Ananas?

HI weather is creapy..

Publicerad 2011-03-20 12:12:49 i Allmänt,

Det är något som inte stämmer med Hawaii's väder sen Tsunamin inträffade.. hela veckan har varit konstig & vädret har skiftat hela tiden mellan strålande solsken, regnskurar till piskande vindar.. vi fattar nada. Idag la vi oss på Ala Moana Beach park & inväntade Floatopia, direkt när vi lagt oss, ja då började det spöregna, sen övergick det till strålande solsken och så höll det på hela tiden.. sen gick vi till Floatopia men då va det knappt några människor där, det var några men inte så som vi hade tänkt oss. Sen började det ÖSA ner regn så då gav vi upp & gick hem till Anna och slagga på balkongen med en McFlurry & en underbar utsikt över Ala Moana beach & harbor. Men sedan kom solen fram igen men vi pallade inte sticka tillbaka så blev en mycket shill eftermiddag. Ikväll blev det mys på Duke's med Sandra & Anna, Like it a lot! <3



Take Care <3

SPRING BREAK..

Publicerad 2011-03-19 11:28:45 i Allmänt,

.. Is Finally Here!! I'm lovin it! Sista lektionen blev avklarad kl.17 sen var det äntligen SpringBreak! Är helt överlycklig! Behöver lite "vacation" från allt plugg! Nu ikväll blev det mys för att ladda upp inför de kommande dagarna.. Det blev fika på Starbucks med Sandra, Anna, Karin sen kom även Erika & Anna nr2 ;) Hade en jättemysig kväll! Njuter som fasen & gör det med ett stort leende på läpparna!
Imorgon är det dags för ett event som heter Floatopia, ni kan läsa om här, vad det är, helt sjukt:

Floatopia is coming to Hawaii! March 19th, the first Saturday of Spring break, there will be the biggest party you have ever seen at Ala Moana Beach. Starting in Santa Barbara, Floatopia has been an annual event for college students for over 5 years. Come join Hawaii's first FLOATOPIA! Bring your floats and your drinks and start you spring break off the right way!

Hahaha vet inte riktigt vad vi ska ge oss in på, men livet handlar om chansningar så vi kör! xD
Här är lite bilder från kvällen :)




Sedan blev det lite klubbor i olika smaker & färger ;)


Tog Strandvägen påväg hem, myyys!

THIS IS JOY!

St.Patrick's day!

Publicerad 2011-03-18 10:42:23 i Allmänt,

Grön dag idag, det är fyrklöverns dag :) Det blev en väldigt lugn kväll för oss om man jämför med massa andra som härjade runt, vi har ju fortfarande skola imorgon att tänka på.. Men imorgon efter sista lektionen kl.5 går jag på SPRING BREAK!!! Vi har just nu lagt upp ett schema till nästa vecka och det ska bli så skojj! :D Kommer få ta massa fina bilder & uppleva massvis utöver det vanliga, i'm so EXCITED!



Jag råkade få fel sorts kaka så killen på Starbucks gav mig den andra också, haha

Sandra & coffe = true ;)

Anna med hennes "hot" cookie ;)

Nu e frågan, har Pernilla börjat dricka kaffe? Hm.. där har ni nått att fundera över ;)

Gum Gum u Dum Dum

Publicerad 2011-03-17 11:13:03 i Allmänt,

Hej, lite överskottsenergi här borta på ön - Wooop Wooop, som Spungie (Anna) säger! Imorgon är det St.Patrick's Day, ska bli spännande & se vad Hawaii har att erbjuda, tror det kommer va massa fyrklöver & gröna kläder vart man än går men vi får se - Spännande!! Själv ska jag nog ha på mig grön ögonskugga & måla en fyrklöver på kinden kanske, snyggt... ;)

Här är jag, som precis köpt gigantiska tuggumi & försöker få en bubbla på bild, men misslyckades ganska fett..enjoy:

Ser ut som två vårtor på tungan..

FAIL!

Finally fick jag en liten på bild!!

It's okey too be tired

Publicerad 2011-03-16 08:53:08 i Allmänt,

När man lever ett liv på Hawaii är det Okej att vara trött ibland, dock var jag väldigt trött i måndags visade det sig, Sandra vaknade & kvar låg jag i sängen som en död fisk! Hon smygfotograferade också och gud va jag flabbade! Så ser en riktigt trött student ut!

Hard working girl deserve a good night sleep!


"HANG LOOSE! a la Hawaii"

Honolulu Festival

Publicerad 2011-03-14 09:06:51 i Allmänt,

Ännu en härlig dag på Hawaii. Dagen började med promenad vid 8 längs med Waikiki beach & Kapiolana beach park tillbaka. Sedan blev det plugg blandat med lite småchatt och videosamtal med familjen där hemma, alltid kul att höra deras röster :)
På eftermiddan blev det stor handling, kylskåpet ekade och magen kurrade ;) Efter allt handlande gick jag & Sandra till Jamba Juice innan den årliga Honolulu Festival skulle börja! Jag är tydligen stammis på Jamba Juice förresten, för nästa gång jag kommer dit så får jag en Smoothie alldeles gratis, Wei! :D
Festivalen var as kul, massa carnevaltåg som tågade genom Waikiki, alla respresenterade olika klubbar från olika delar av världen, dem dansade, sjöng och gjorde massa crazy stuff! :D


Jag e lite knasig ibland..

I'm filled up with joy

Publicerad 2011-03-13 11:55:18 i Allmänt,

Åh, vad jag är glad :) Har varit sådan mysig dag och vädret på Hawaii har varit toppen! Legat på stranden från halv 11 till halv 5. På kvällen klädde vi upp oss för att gå ut och dricka lite drinkar (alkoholfria of course) och satte oss på Moana Surfrider(Elvis hotellet) precis vid stranden. 
Blir så glad av fin utsikt & gott sällskap! :D <3


Fina pinglor det där <3

2011-03-11

Publicerad 2011-03-13 04:57:43 i Allmänt,

För att inte somna efter nattens, morgonens kaos så höll vi oss vakna genom promenader genom Waikiki och kollade läget. Det enda som syntes från "tsunamin" var att massa koraller & sjögräs hade blåst upp (bilden nedanför) men annars var allt som vanligt :)
På kvällen tog jag mamis & papis råd att unna mig en riktigt stooor Yoggi ;) Mums så gott det va ;D Jag & Anna gick runt och softade och det blev också ett till plagg i garderoben, blev mkt nöjd! 
 



Sleten som fasen.. men snart är det Rehab -->Spring break!

Nightmare..

Publicerad 2011-03-12 20:36:11 i Allmänt,

ja, dessa två dagarna var ju inte riktigt vad man trodde att man någonsin skulle få uppleva i livet. Allt känns väldigt overkligt och vill helst bara glömma det. Som tur var hände det inget utan det kom bara småvågor och vi var säkra upp i bergen och hela Waikiki hade evakuerat. Orkar inte skriva hur det va mer, men viktigaste är att allt gick bra och att vår lägenhet förblev hel, som va i den största riskzonen att bli träffad av vågen.. 

Tack alla där hemma för ert stöd! Min familj, ni är underbara! <3 

Här satt vi på en parkering uppe i berget från 11pm-06am & väntade

Mardi Gras or Fat Tuesday

Publicerad 2011-03-09 09:34:24 i Allmänt,

Är precis hemkommen från en festival kallad Mardi Gras vilket är om man översätter - Fat Tuesday. Det är en festival som egentligen hålls i New Orleans men har kommit hit också. Den innehåller massa underhållning, med dans, musik och massa utklädnader. Olika sortes matstånd och massa alkohol (för dem som är 21, vilket jag inte är)! Men det va jättekul att strosa omkring och kolla på alla roliga människor och skratta lite ;) 




Avslutade kvällen med lite frozen yogurt ;) Love it!

Why not just chill?

Publicerad 2011-03-07 07:16:18 i Allmänt,

En molnig söndag = Plugg och massa gottiga saker ;) När man pluggar vettni så måste man få lite belöning. Dagens belöning blev en Acia boule från Jamba Juice ;) Totally delicious!
Ikväll är det myspys med serier god mat och avokado som snack ;) Imorgon dags för skola, i veckan har jag en redovisning och en uppsats. INGEN EXAM YES! Sedan är det mindre än 2 veckor kvar till Spring Break TAGGA! :D





Satt i vår håla pch myste med våran fika och tjöta som bara tjejer kan ;) <3

Lördagsmys

Publicerad 2011-03-06 22:17:43 i Allmänt,

En molnig lördag när man inte kan ligga på stranden så passar en lång promenad perfekt! Vi gick hullerombuller och hamnade i bostadsområdena med en helt underbar utsikt över bergen, haven och husen :) Promenaden blev totalt på 3,5 timmar! Haha burn boby burn !
På kvällen sen blev det lite Skype sedan bio! Såg - Unknown med Liam Neeson! Han är så grym som skådespelare och filmen va mkt bra :D Spännande med vändningar och action! :D

Här har vi en bild på en kyrka, måste visa pappsen att här finns kyrkor ;)


Mördarbacken som vi kämpade oss upp på!
Kan ju säga att det känns i rumpan att vi krigade upp för den!

Vissa har Jesu krubban precis vid uppfarten.


Där har vi Diamond Head


Ute och går i den tunga uppfartsbacken!

Dalal la la - Häagen Dazs

Publicerad 2011-03-05 22:53:52 i Allmänt,

Blev ingen Crep, istället smällde jag till med en baouta tjock glass fullproppad med - Chockladgalss, hot fudge, choklad cookies, ännu mera fudge och grädde med strössel på toppen! Fysatan va gott det va!! Kvällen blev mkt mysig med lite film och serier. Idag är det Lördag! Tyvärr fortfarande molnigt i Waikiki, buhu. Men ska nu ut på en promme mot Daimond Head och alla de fina husen och titta, sen kanske det blir bio ikväll :)  


Tillägnad min käre fader ;) <3

Friday I'm in Love

Publicerad 2011-03-05 05:55:56 i Allmänt,

Vill bara säga - Hej, jag lever! Nu är tentan gjord och jag har skickat in veckans sista uppgift! JAAA!!! Nu tar vi helg på det! Tyvärr, så är det kasst väder här just nu, spöregnade hela natten och nu är det grått. Vi hade ju tänkt åka till North Shore imorgon vilket jag tror vi får avboka, skit också! Får ta det en annan helg, inte kul att åka dit om det ska vara molnigt hela dagen.
Skypade med Fadern min i morse, som satt med massa svenskt godis som läskade mig som fasen! Så nu ska jag gå till Crep House och unna mig en stoooor Crep med massa choklad, frukter m.m.!! Mohaha, hämnden är ljuv!



Här har vi alla som går samma utbildning som jag (T.I.M) som var med på Whale Watching :)

School mixed with fun

Publicerad 2011-03-02 20:50:07 i Allmänt,

School here & there, Yepp, right now there's a lot to do in school so My-Awesome-Hawaii-Life have become My-study-Hawaii-Life, noo we're still doing some awesome stuff! On Saturday we're going to North Shore, on the other side of the island!! The best surfer place (hot guys?) and the beach is supposed to be one of the greatest!! I'm so excited!  
Now I'm off to school to 5pm and then I've some homework to do. We have an exam on Friday about Recreation, Gaming and Event Management, it's really exciting. We learn how to plan events from the really big ones to smaller meetings. Wish med Good Luck! Talk to u soon! <3


Me at school, right behind me u can see the Computer Center.

Om

Min profilbild

Pernilla

A girl who loves adventure. Have studied at Hawaii Pacific University, worked in Toronto and travelled a little bit of everywhere. Follow my adventures here.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela