mylifeinhawaii

Shopping - Ala Moana

Publicerad 2011-01-31 10:02:35 i Allmänt,

En söndag som denna är inte helt fel.. Den började med att vi gick till stranden, var hur varmt som helst. Man var tvungen och bada var femte minut. Sedan kom det massa moln och vi bestämde oss för att gå hem och fräsha upp oss och mötas på Ala Moana center lite senare. Och tur var det, direkt när vi kom innanför dörren så började det spöregna! Men det är ungefär som i Thailand, det regnar i ca 5-10 min sen spricker det upp igen.

Vi gick iallafall till Centret lite senare, där vi fick shoppat lite ;) Jag köpte:


Det vita linnet med lite volanger från en annorlunda amerikansk butik!

Köpte en bikini överdel på Victoria Secret! Lovelove!

Köpte denna ring på Forever 21! - Love it!

Inte ett moln, så långt ögat kan nå

Publicerad 2011-01-30 06:16:15 i Allmänt,

Igår var det Party för första gången här i Waikiki. Bilderna kommer snart, Marie har dem :)

Idag har vi däremot bara legat på stranden och solat, lyssnat på musik och självklart badat! Ikväll är det massa grejer som händer i Waikiki, hela huvudgatan stängs av eftersom det är Superboal. Här kommer vara hur mkt marknadsstånd som helst fulla med smycken, kläder, mat och goda delikatesser! Jag & Sandra ska möta upp Marie och Anna och gå hela gatan, sen blir det att njuta med varsin burk från Frozen Yogurt på stranden! :D Hur mysigt som helst. Livet är Underbart! <3



Pappa, detta skulle du gillat va?! Haha

Honolulu by night

Publicerad 2011-01-28 08:32:57 i Allmänt,

Från skola, till massa med matinhandlade på Japanska mataffären som har en massa skojj, till lite läxa (så duktig så) slutade dagen med lite shopping här i stan. Det är så mkt som händer här varje kväll, gatu-underhållare åt alla håll och kanter, galna turister som vill ta kort och affärer så det bara kryllar av dem. Jag & Sandra lekte lite turister ikväll ;)
 

Självklart är jag ju biffen ;)

Call me mrs American chick!

Publicerad 2011-01-27 07:38:43 i Allmänt,

 Hi buddies :) Nu är jag lite av en amerikan (tycker jag), har nämligen skaffat ett amerikanskt mobilnummer! Awesome! Har även ändrat mobilen till helt på engelska så man ska snappa upp allt lite snabbare här borta.
     Anyway, efter skolan idag gick jag själv till Ana Moana center, vilket skulle vara ett JätteStort shopping center. Och det var det med! Shit, över 200 butiker och JAG GICK VILSE! Hittade inte ut ur byggnaden, fatta hur stort det var då?! Men där inne var så häftigt, hela centret är med halvöppet tak, fiskar i olika små dammar och mkt fint. Jag gick blandannat in i Forever 21 och köpte ett par glasögon - Äntligen! Gissa vad jag med hittade? Victoria Secret affären! Åh, I'm in love! Köpte inget idag, men där ska det definitivt shoppas loss senare! :) Love<3

Hawaii Pacific University

Publicerad 2011-01-26 07:55:14 i Allmänt,

Jäkla byggarbetare som arbetar precis utanför vår bunker/håla/lägenhet! Hur ska vi nånsin kunna sova lite längre än kl5..? Aja, vi kommer upp i tid i allafall ;). Hade en ny klass idag, en jätteskön lärare där också så förhoppningsvis ska det fungera mkt bra. Efter lektionen skulle jag bli av med den där panik-kursen jag hade igår, vilket var lättare sagt än gjort. Först fick jag fylla i ett papper och sedan sitta och vänta på att få hjälp i en och en halv timme! Sedan pratade jag med en advisor, kursen som jag tänkte lägga till var tyvärr full (typiskt) så jag valde helt enkelt ingen alls. Jag behöver inte läsa en till, men ville eftersom man ändå är här. Men dem andra kurserna var för tredjeårs elever och dem hade jag inte orkat med. Nu ser mitt schema väldigt slappt ut, men har nu ännu mer energi att lägga ner på de andra kurserna.
Nu har jag precis avklarat läxan som ska vara klar tills imorgon, snart blir det bedden. Love <3


 
Adam and I on our way to the beach.

First day at school!

Publicerad 2011-01-25 06:03:27 i Allmänt,

Today was my first day at school! 
Klockan tio i 12 började min första lektion på Hawaii Pacific University, med ett darrande leende och en stressad kropp gick jag in till min första klass. Så fort läraren öppnade munnen släppte all nervositet, han var as go och lite galen - I like it! Andra lektionen hade vi en lite tråkig lärare men ska nog fungera väldigt bra eftersom där var bara internationella studenter, så läraren är nog lite mer förstålig i den klassen. Min första Panikattack fick jag när jag kom till min trejde klass.. När läraren öppnade munnen och förklarade kursen stod det - ALDRIG I MITT LIV ATT JAG SKA LÄSA DENNA KURS, i min panna. Som tur är, så är den kursen en valbar kurs, så förhoppningsvis kan jag bara byta den elr ta bort den helt. Alla som känner mig vet att jag älskar att prata, göra praktiska saker och prata igen x). I denna kurs var det bara Skriva, Skriva och Skriva, never in my life!

I min fjärde kurs idag hade vi nog den mest positivaste läraren jag nånsin mött, tänk er en liten kvinna från Kina som heter Wendy och pratar i en mikrofon för att hon inte ska slita ut sin röst och har en otrolig karisma och förklara att vi alla är en stor familj och ska dela av oss till varandra. Underbar människa!
Snart ska vi laga lite kvällsmat och sen sova, ännu en dag i skolan imon. Love <3

Honolulu spots!

Publicerad 2011-01-23 09:21:39 i Allmänt,





Ännu en dag i paradiset är snart över för min del, er dag ska precis börja ;) Idag hämtade Patrick upp oss med sin bil och körde ut oss på lite äventyr. Vi körde till en jättefin utsiktsplats där man kunde se den andra delan av HPU och två andra stadsdelar här i Honolulu. Sedan körde vi till många olika stränder och kollade in dem, en utav dem var rankad top 10 bästa stränderna i världen! Yey! Vi körde också till ett till utsiktsplats och kollade, där satt folk med stora kikare och vi pratade med en dam där som sa att hon såg valar! Men tyvärr hade vi inga kikare, så blev inga valar för oss idag, men det kommer fler dagar :)
     Vi satte oss sedan på en restaurang längs med vattnet, jättemysigt. Efter rundturen stack vi ner till stranden och glassade. Ikväll har vi gått lite överallt här i Waikiki, köpte lite apelsiner och juice, köpte även en grön apelsin som är local här i Hawaii.. får la se hur den smakar. Love <3



SEATURTLES!

Publicerad 2011-01-22 04:24:53 i Allmänt,

Tjabbetjenahallå! Börjar med att säga såhär - Idag har jag sett en havssköldpadda!!! :D :D Är så jäkla glad! Hur häftigt som helst, vi tog en buss som va en halvtimme från Waikiki och kom till en lagun, hur fin som helst. Där snorklade vi och hade det gött! en grej till - Jag älskar amerikaner! Dem är dem goaste människorna på denna jord, så spontana och härliga (kommer jag nånsin vilja lämna USA?) 

Igår skrev jag in mig på skolan, skit va rörigt. Skolan är hur stor som helst och utspredd men det ska nog gå bra. Köpte böcker och fixade busskort :) Efter en hel förmidda där, gick jag, Sandra och Adam till Waikiki men på Adams lilla ställe där det inte va lika mkt folk. Slappade hela eftermiddan tills det va dags att göra oss iordning för kvällen. De andra svenska tjejerna här bjöd upp oss till deras place (35 våningen!!) Hur nice som helst. Dem hade lagat jättegod mat + efterrätt, mums! 

Nu ska jag och Sandra snart in till stan, ska gå till Forever 21 och kolla på lite kläder och bikinis! :D See ya! <3


20/1 Stranden

20/1 Kväll


21/1 Lagunen


Steka på stranden!

Publicerad 2011-01-20 05:44:30 i Allmänt,

Hello people! Kl.7 ringde klockan imorse, vaknade dock lite vid 4 då man inte helst vant sig vid tidsskillnaden än. Patrick hämtade oss i lobbyn kl.8 och körde iväg oss på ett litet äventyr. Körde upp till lite högre höjder, där låg alla rikemans hus! Hur fiiina som helst, hade lätt kunnat bo där med utsikt över havet. Sedan körde vi till Walmart, Jag älskar Walmart! Den affären har allt, där kommer jag och sandra hänga en del ;) På Walmart köpte vi lite grejer till lägenheten, så nu ser här lite mer hemtrevligare ut :)
    Efter åkturen slängde vi in allt i lägenheten, tog våra strandgrejer och gick raka vägen till stranden (1minuts gång), hur skönt som helst, ca 28 grader. Fick badat i havet för första gången och hoppas även på att jag fick lite färg idag med ;) Kl. 1 mötte vi 4 andra svenska tjejer som har varit här i 6 månader, vi tog en lunch och pratade om allt här på ön, vad man ska göra och vad man ska undvika :)

Imorgon ska vi skriva in oss på skolan, ska bli kul och se hur där ser ut! Sedan blir det nog lugnt vid stranden, kanske ska ta en surflektion med Sandra och Adam men vi får se, har ju 4 månader på oss att lära oss surfa ;)
Sedan blir det middag med tjejerna i deras lägenhet på 34 våningen här i Waikiki! Hörs snart igen! Love <3


Pictures, day one!

Publicerad 2011-01-19 06:37:38 i Allmänt,

Doppade mina fötter i Stilla Havet, va lite molnigt så badade inte. Men as coolt att se alla surfare, måste med säga att alla här är så Trevliga, hälsar och pratar med en, hur kul som helst! Träffade en kille innan i lobbyn och vi satt och pratade om allt, så jäkla kul när engelskan bara flyter på! Imorgon blir det nog ganska lungt, hoppas att molnen blåser bort över natten så jag kan bada här för första gången! Talk to you soon! <3
 <-- Såhär ser det ut jämte min säng :) <3 Fick "Hawaii" blommor elr vad dem nu hette när jag kom till flygplatsen :D

I'm alive

Publicerad 2011-01-19 01:43:01 i Allmänt,

Efter lite mer än 26h flyg och många tårar ner för kinderna så är jag framme i Waikiki i Honolulu där jag ska bo under de närmaste 4 månaderna :) När jag landade igår kväll, mötte Patrik upp mig och körde mig till boendet sedan gick jag och han en runda till Waikiki beach, käka lite och njöt av den otroliga utsikten över Stilla Havet :)
    Idag vaknade jag många gånger men bestämde mig för att gå upp kl.9. Tog en dusch och sedan gick jag iväg för att utforska ön på egen hand. Gick längs med stranden, kollade på alla snygga surfare, ne det va mest barn faktiskt x) men as coot, ska nog testa det nån dag :) Tyvärr är det lite molnigt här idag så badade inte, men det tar vi en annan dag. Nu ska jag möta Patrik igen så ska vi utforska lite till, sedan hoppas jag han kan köra mig till Walmart och köpa en adappter och sängkläder x) Annars blir det många obekväma nätter och inget internet, data elr mobil för min del x)
  Nu dör snart datan! Talk to you soon again! Love! <3

Goodbye Sweden Aloha Hawaii

Publicerad 2011-01-16 19:23:52 i Allmänt,

Mitt pass kom i fredas och inatt lämnar jag Sverige för att åka på mitt livs äventyr! Resan tar totalt 26h, stop nr1 Paris och stop nr2 L.A, sedan äntligen Honolulu! :)
Jag & Min brutta i sommras! Kommer sakna er alla här hemma! Ses till sommaren igen & Tack för alla de roliga dagarna vi haft nu dessa veckorna tsm!!

Lots of Love <3

Välkomna!

Publicerad 2011-01-12 19:07:14 i Allmänt,

Hallihallå, välkomna till min blogg!

Nu har jag fullt upp med all packning inför min Hawaii resa! Har också lite Panik, mitt pass är fortfarande hos Amerikanska Ambassaden! Skickar dem inte hem den imon, måste jag kanske åka upp dit imon och hämta det!! Palla upp till Stockholm och sen direkt hem igen!! Nej, tack! 

Wish me luck!


Hela mitt liv i ett armband, barlocken - Good Luck, fick jag av mina kära turister :)
 

Om

Min profilbild

Pernilla

A girl who loves adventure. Have studied at Hawaii Pacific University, worked in Toronto and travelled a little bit of everywhere. Follow my adventures here.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela