mylifeinhawaii

Fun-day, Sunday

Publicerad 2011-02-28 10:36:59 i Allmänt,

Vill ha mer Heeelg! Idag har jag hunnit med en joggingrunda, stekt på stranden, pluggat, handlat mat & kollat på Grey's Anatomy! Nu är det dags att inta sängen, för imon är det skola.

Här är två till bilder från igår!



Sandra and I :)

Wonderful Saturday part two

Publicerad 2011-02-27 11:17:49 i Allmänt,

Efter vår härliga Whale Cruise så gick vi och badade och solade lite på stranden innan det bar hem för att duscha :) På kvällen var det nämnligen dags för oss Hawaii'bor att se solnedgången för första gången - pinsamt att vi inte har sett den än! Så nu var det dags och Gud va fint det var, nästan så att en tår föll ner på kinden. Efter den underbara utsikten gick jag och Sandra och njöt av underbar kvällsmat på restaurangen - Cha Cha Cha ;)


Börjar likna en riktig wannabe Amerikanare ;)





Lite HulaHula dans på stranden :)


Vilken underbar Lördag! Ska nu lägga mig med ett HUGE SMILE ON MY FACE! GOOD NIGHT my deer Sweed's ;)

Wonderful Saturday part one

Publicerad 2011-02-27 10:34:17 i Allmänt,

Alright! Denna dagen har varit så underbar att jag måste nog dela upp den i två inlägg! Whale Watching var det som först på listan en sådan här klarblå lördag på Hawaii! :D Vi fick se VALAR igen! Helt magisk, jag sprang runt som en liten femåring och tog kort som en galning! Tog också massa för min lilla bulle där hemma som är kär i alla mina val kort ;) Hoppas du gillar dem min lilla älsklings Bella <3


Vår "lilla" båt, eller färja kan man nästan kalla den. 

Tyvärr inte jag, men ser det inte härligt ut?!
NU KOMMER VALARNA!




HELT SJUUKT HÄFTIGT!

Anna, Moi and Sandra :)

Vid hamnen såg vi små fiskar i vattnet :)

 

Behövligt Fredags Mys

Publicerad 2011-02-26 20:15:31 i Allmänt,

Market place va jättemysigt, fick smakprova massa häftiga grejer och folket va trevliga. Skulle sätta oss på ett fik men det va inte så mysigt där som vi trodde så vi gick till Starbucks och sen till Yogurt Land för att köpa fika! Sedan satte vi oss i ett livvakts torn på stranden och njöt av vår "hemstad" ;) hihi. Det blev också en lååång promme längs med hela stranden. Kvällen slutade med ett stop på forever 21, man kan inte gå in i den affären utan att köpa något, där finns så sjukligt mkt grejer!





På livvaktstornet med våra Yoggisar :)

på forever 21 hittade vi en stor  kokosnötdrink ;) blev också ett linne som ramla in i garderoben ;)

King's Village Market Place

Publicerad 2011-02-26 05:55:28 i Allmänt,

Nu e det Fredaskväll här på Hawaii och det blir massa mys! Ska snart ta min lilla väska och gå på denna marknad som ni ser nedanför, den ligger precis jämte där jag bor så perfekt! Se om man hittar något skojj, det luktade as gott när jag gick förbi! Efter marknaden blir det att mysa på ett fik som vi inte testat på ännu som verkar jättemysigt. Måste ladda batterierna rejält tills imorgon för då blir det WHALE CRUISE!!!! Ska bli hur spännande som helst!!

Dessa bullarna ser ju inte lite lockande ut!! Kanske ska satsa på en sådan.. ;)

OMG = O My Greencard

Publicerad 2011-02-26 05:41:36 i Allmänt,

Idag i skolan gick jag och Sandra på ett möte där man tre viktiga människor pratade om hur man kan få Greencard i USA och massa annat. Det va väldigt intressant och det är en väldigt lång och jobbig process om man skulle vilja ha det i framtiden, men vill man bo här bort så får man allt kämpa!!
På mötet bjöd dem på massa mat och chips.. haha amerikanare asså!!  

Som fattig student så tog jag två stycken wraps, mkt gott!

Time for Thunder!

Publicerad 2011-02-24 20:33:06 i Allmänt,

Igårkväll innan vi skulle sova började det blåsa och helt plötsligt lyser hela himmelen upp! Det va ganska molnigt så såg inga blixtrar men åska gjorde det som bara den!! Försökte ta kort med kameran.. man ser sådär. Men sen slutade det efter ett tag och vi somnade som små barn :)


Innan åskan!


När det åskade!! Hela himmelen bara Lyste upp!!

The Hana kitchen

Publicerad 2011-02-24 20:21:58 i Allmänt,

Hejsvejs! Tänkte visa er hur vårt lilla kök ser ut här på Hana där jag bor. Det är ett gemensamt kök med alla som bor här, vilket är lite jobbigt eftersom det finns en del lata människor som inte är så "bra" på att diska.. *host*. Men vi överlever, men kan inte vänta tills man får riktig hemlagad mat av mammsen när man kommer hem! Kommer ju bli tjock som en gris!  

Här har vi Sandra i ena delen av köket. Brödrosten använder vi ej, då där ibland springer kackerlackor ur den!

Här är andra delen av köket, så det är väldigt litet.

Detta är vad som mest lagas i köket - Kycklingnudlar med broccoli. Måste ju ha i sig lite grönt ;)

Hawaii Life

Publicerad 2011-02-23 01:48:20 i Allmänt,

Igår var det President Day, vilket betyder att vi var lediga från skolan, Yey! Det blev massa Skype med familjen och sedan massa plugg! Familjen ska gotta sig med hotell i Helsingborg och lyxa till det, mm lite smått avundsjuk faktiskt ;) I söndags va det en lugn dag vilket involverade att ligga på stranden från 10-12.30 sen va det hem och duscha och sen vidare till Ala Moana shopping center för att unna oss lite fina grejer ;)
  

Sandra glassande på stranden, jag tog med mig min kudde och det va sjukt gött!


Utanför shoppincentret där vi tog en paus med en fika från Jamba Juice!


Har blivit kära i en butik som heter - Hollister! Jag köpte ett par flippisar och ett par jeans shorts där!

Har ni träffat hugo?

Publicerad 2011-02-21 23:03:47 i Allmänt,

Tänkte att det va dags för er att få träffa vårt husdjur hugo ;) Haha ne fyfan! Detta va den största kackerlackan vi har haft på vårt rum! Som tur va kom vår kära granne Timmie och döda den åt oss!
 

La playa + Catch a movie

Publicerad 2011-02-21 06:08:32 i Allmänt,

En sådan här Lördag är perfekt! Legat på stranden hela dagen med Marie och haft det hur gött som helst, jobbat på brännan, så nu känner man sig rynkig i ansiktet och är lite röd.. ;) Havet va också jättevarmt idag så det va bara att kasta sig i! :D
Efter stranden blev det biomys! :D Denna gången en film med Natalie Portman & den evigt snygga Ashton Kutcher --> No Strings Attached! :D Den va jättebra!! Fast måste också säga att "Just Go with it" va bättre ;) 


Vi tog en liten paus från hettan och tog en lunch på Subway, som ligger på stranden :)

Marie med sin Buffalowings macka ;)

Precis kommit hem från bion, det började helt plötsligt spöregna när vi gick av bussen!

Fredag 18/2 = Lååång helg!

Publicerad 2011-02-21 05:50:40 i Allmänt,

Helg är mkt behövande! Denna helg är mkt lugn, i fredags åkte jag hem till Marie där vi hade film och myskväll :) Mitt internet har varit ur funktion sen torsdag kväll.. vet inte vad som va med det.. men nu fungerar det i allafall! :D Har ganska mkt i skolan nu,, mitt första stora prov väntar på tisdag!! Men som tur är, så är vi lediga på måndag!!! Det är nämligen President Day! Så vi ska la hedra presidenten eller nått.. men långhelg är ju inte helt fel! :D


Här ser ni en tröja från my school! :D Måste ju visa vart man studerar nånstans ;)

Jamba Juice!

Publicerad 2011-02-17 06:45:08 i Allmänt,

Nu e det mkt i skolan, blää. Min första midtenta är nu på tisdag plus att jag har några arbeten innan den dagen också.. men försöker tänka positivt och inte vara för nervös! Men hoppas att allt bra jobb leder till bra resultat, fick tillbaka en utav mina uppsatser där betyget blev ett B, vilket jag är nöjd med. Fick skriva till lite mer på den om jag vill ha ett A men får se om jag orkar.. 
 
Men mellan allt plugg så har man alltid tid för en liten fika, denna gången provade vi på ett nytt känt ställe som heter - Jamba Juice! Gud va gott det va!! Nya favvostället!



Man kan säga att det är en blandning mellan yogurt och smoothie. I min var det Banan, Jordgubb, Blåbär, Musli och Jordnötssmör (vilket låter konstigt men passade in perfekt). Hur gott som helst!

Självklart hade vi böckerna med oss och läste lite :)

"Just Go with it"

Publicerad 2011-02-16 06:08:51 i Allmänt,

I Lördags var vi på bio här i Waikiki och såg filmen "Just Go with it" med Jennifer Aniston & Adam Sandler, SJUKT BRA FILM!! Ni måste se den när den kommer till Sverige!! Skrattade as mkt plus att alla amerikaner gap flabbade så man satt också och skrattade åt dem! haha




Jag med en Popcorn med smör i och choklad som jag blandade i, mums!

TWENTY YEARS OLD!

Publicerad 2011-02-14 05:41:30 i Allmänt,

Min födelsedag idag! Dagen började med först sång från min roomie, underbart med morgonsång och paket på sängen ;) Sedan var det dags att Skypa med familjen! Familjen Åblad är en lurig familj kan jag säga, när jag anlände till Hawaii och skulle packa upp min väska hittar jag dessa paket här nedanför i min väska som dem har gömt ner!! :D Haha jag va rätt chockad!
I Skypandet blev det 3 födelsedagssånger med Bella på gitarr och familjens underbara sångröster! ;) Sedan var det paket öppning och Gud va glad jag blev!! Kan inte ha en bättre familj! Älskar er <3
Blev också Skype med Famo & Fafa som bjöd på lika vacker sång som alltid! :D

 
En Pandora berlock av Julia, Armband av Karin, Halsband av Anna & Marie och det röda kuvertet sänt från kära Sonja! :) Tack!

Halsband som jag fick av Sandra!! <3

Fick också en jättefin nyckelring. Ett halsband och ring av Famo & Fafa <3

Sjukt fin klocka!! Och stenen som betyder mycket av min familj<3

På dagen blev det slappande vid stranden med varsin Frozen Yogurt och lite mat på Taco Bell! :)

Galen kväll med Ett dopp i det blååå

Publicerad 2011-02-13 01:48:32 i Allmänt,

Okej, vart ska man börja. Igår var det dags att fira mig som går ur tonårsstadiet på söndag.. Herrejesus. Men iallafall, maten igår på Hard Rock var underbart gott! Efter det blev det förfest hos Anna & Marie och sedan var det vidare till Coconut. Helt sjukt, kön var as lång. Vi träffar några amerikanare som säger - Follow us girls. Vi går förbi hela kön och går rakt in och får stämpel! Hahah, så jäkla grymt! Jag är inte ens 21! Vakten kollade bara snabbt på lägget och vinkade in mig! Yey!
På Coconut va det as mkt folk, men skitkul! Vid typ kl4 bestämde vi oss för att gå till stranden och ta ett nattdopp! Några svenska killar som vi träffade hakade på och fasen va kul vi hade! Vattnet var as skönt! Sedan kom vi hem kl.5 och somnade gött! Grymt kul kväll!

HARD ROCK CAFE!

Marie, Julia, Jag, Anna och Karin

Fick blommor runt halsen för jag va födelsedagsbarnet!

Människor här vet precis hur man ska fira sin födelsedag!
Älskar Hawaii!

Hard Rock Cafe + Coconut

Publicerad 2011-02-12 05:51:23 i Allmänt,

Ikväll är det dags att fira mig lite smått & lätt! Ska om 15min iväg till Hard Rock Cafe för att käka en utsökt middag med tjejerna!! Sedan blir det partaj och vidare mot Coconut!! Ha en bra Lördag! Så hörs vi imorgon!! :D

Det har slått mig..

Publicerad 2011-02-10 08:50:55 i Allmänt,

Det har slått mig, nu på söndag fyller denna lilla plutt 20 år!!!!! HERREGUD!! Jag börjar verkligen bli gammal... Det sura med att fylla 20 här är ju att det är som att fylla 19 en gång till.. men när jag kommer hem till sommaren då ska det tas igen efter fyra månaders missat Systembesök! ;)

Hur hamnade jag här?

Publicerad 2011-02-09 08:36:02 i Allmänt,

Jag har fått en fråga av Madelene att skriva hur jag hamnade här, och det kan finnas andra som också undrar.. så nu kör vi!

Drömmer du också om ett liv i USA? Det gjorde iallafall jag så att det nästan tog kål på mig! Jag har åkt genom ett företag i Sverige som heter IBS - International Buisness School. På deras hemsida har dem massa olika skolor i länder över hela världen! Min utbildning heter - Travel Industry Management och är under två terminer. Man kan välja om man vill börja plugga på hösten till våren (som i Sverige) Eller kan man göra som jag ska göra, pluggar från våren - hösten/vintern. Jag tyckte det var bättre för då kan jag åka hem till nära och kära under sommaren och sen åka tillbaka hit efter att sommaren i Sverige är över. Jag har fyra kurser som jag läser, hade först fem men kände att det räckte med fyra. Dem är alla inom turism området och lite hur man skriver och kommunicerar. 
I allafall, är du intresserad av några utbildningar som ett företag har så är det bara att ringa elr mejla dem om vad du vill veta.. elr kan du också bestämma ett möte med dem. Jag & Pappa åkte och pratade med dem i Gbg eftersom det handlar om mkt pengar så borde någon mer vara med, för jag fattade ingenting.
Priset för utbildningen tror jag gick på ca. 128.000kr, men var beredd på att det kommer bli dyrare! Jag tror att allt tillsluyt för mig hamnade på 140.000kr, det är med försäkringar, flygbiljetter, ambassadbesök m.m.
När man väl har bestämt sig har du massa med pappersarbete framför dig, vilket var ganska jobbigt (men värt det). Om man behöver, vilket jag har så söker man också pengar från CSN så att man kan klara sig här borta.
Genom IBS ingår första halvårets boende i priset, jag bor i ett student housing och delar rum med en tjej. Alla i huset har ett gemensamt kök.
Det som var bra med att åka med IBS var att dem har kontakt med skolan och fixar och skickar alla papper till dem, så jag slapp ju det pappersarbetet. Har man läst Engelska A och B, och har VG i dem båda så är du garanterad in på skolan. Om man inte har det, så kan man göra ett språktest, klarar man det så är man redo att åka iväg! IBS är också dem som fixar om man inte skulle trivas. Dem har även en representant från Sverige som bor här, så han hämtade mig på flygplatsen och visade mig runt här i Waikiki. Han finns alltid på plats för att hjälpa en om något skulle hända..
Till nästa halvår får vi leta och betala boende själva, vilket vi längtar efter! As kul att kolla och välja sin egen lägenhet i denna paradisön! Men får välja smart eftersom man kommer betala sin egen hyra.. hyrerna kan ligga allt från 600 dollar och uppåt i månaden..
Hawaii i sig är inte så dyrt som jag trodde det skulle vara, maten är ungefär i samma prisklass som hemma. Kläder däremot är billigare, här finns ju Forever 21! En tröja för ca 50kr ;) haha

Jag har säkert glömt en massa.. Juste måste också tillägga att man måste till Amerikanska Ambassaden i Sthlm för en intervju, för att man ska få sitt studievisa! Det va lite mäck, men är man tvungen så är man! Ska någon dit så kan jag skriva tips på det om personen vill det :) 

Ett tips till! Va ute i god tid med alla papper och planering! Va inte rädd för att kontakta någon firma elr skola! Dem är jättesnälla! Hoppas ni fick ut något utav informationen, skriver som en kratta!


Jag lever min dröm!

Sandra är lika med laglig booze drickare i USA!

Publicerad 2011-02-08 06:57:35 i Allmänt,

Idag är det ingen vanlig dag för det är min roomies födelsedag! Sandra fyller den amerikanska drömåldern nämligen 21!! Grattis snygging!

Skola idag, va mycket lugnt. På rasten tog vi en fika på Starbucks och jag handlade också en tröja på HPU's shop! Visar imorgon! <3

Cheesecake Factory

Publicerad 2011-02-07 03:24:05 i Allmänt,

Vilken Lördag det var! Herregud! Sammanfattar hela dagen såhär - HELT.JÄKLA.TOTALLY.AMAZING! Dagen började perfekt med en tur med Katemaranen där vi såg Valar! Sedan skulle vi käka på Cheesecake Factory, det är en jättekänd restaurang där man inte kan reservera bord, man får räkna med 1-2 timmars kö innan man kan få komma in. Men detta händer:

Sandra får ett sms från en svensk kille som vi har pratat med, han skriver: Sandra, som en födelsedagspresent får du och dina kompisar ett bord på Cheesecake Factory, kom när ni vill och ha en underbar kväll!!
HAHA asså det händer ju inte.. snacka om flyt!!

Maten var hur god som helst & man fick så mkt att dem packar ner allt i en Doggybag som man kan ta med sig hem. Restaurangen är egentligen känd för sina utsökta cheesecakes men vi va så mätta efter maten att det inte fick plats nått mer.. men vi bor bara 2min därifrån så nångång ska vi bara gå dit för att äta efterrätt ;)
Efter middan gick vi ut, hur kul som helst. Bilder på krogen kommer imorgon!

"The best thing to do in Hawaii!"

Publicerad 2011-02-06 02:56:50 i Allmänt,

LÖRDAG, HÄRLIGA LÖRDAG! Än är den inte slut! Idag har vi åkt ut med en Katemaran här i Waikiki! Vi fick se VALAR!! Hur stora och häftiga som helst!!! Jag blev helt överlycklig! Sedan relaxade vi på båten och avslutade med ett hopp i havet från båten! Livet är härligt!

Mer bilder kommer imon elr nått, för nu gör vi oss iordning för att gå ut och fira Sandra på restaurangen - Cheesecake Factory! As niiiice! See ya! <3


Katemaranen vi åkte med!

En baby och en mamma VAL!

Låg och solade på nätet på båten, med havet rakt under!

Hoppade från båten!

Man kan inte klaga..

Publicerad 2011-02-05 09:58:34 i Allmänt,

DÅ VAR DET HELG AND I LIKE IT!
Skolan idag var la sådär, fick massa med läxa till dem närmaste veckorna, suck. Men, men det är bara att göra. Och vet ni vad? Vi fick tillbaka en läxa som vi lämnade in tidigare i veckan i Writing kursen & där fick jag mitt första betyg, vilket blev ett A!!!! Hur glaaad som helst! Shiet, YEHOO! Detta firades med en myskväll på stranden i Waikiki med varsin Frozen Yogurt! Blandade i smaker som choklad, jordgubb, cheescake, blåbär och toppade med jordgubbar, bananer och chokladbitar - YUMMIE! 
Imorgon ska vi fira Sandra som fyller 21 på måndag, så vi ska åka ut med en Katemaran vid kusten här och sedan äta på den fina och kända - Cheesecake Factory! Spännande! Talk to you later! <3





Sandra & Jag med varsin Frozen Yogurt på stranden!


Matilda & Karin

Massa saker man kan hinna med på en dag!

Publicerad 2011-02-04 09:21:36 i Allmänt,

Jag är Glad! Har hunnit gör mkt idag, joggat på stranden med Sandra, haft en lektion i skolan, legat på stranden från kl 13-17 och sedan lagat kvällsmat, pluggat, gått till ABC-store, skrattat så mycket att jag gråtit! Hahha ja, man kan hinna med mycket här på ön.
I allafall Sandra beställde hem en as snygg rosa BlackBerry från Ebay för endast 500kr! När vi väl försökte sätta in SIM-kortet i den så visade det sig att det va en Fax-liknande telefon, där ett SIM-kort inte får plats!! Där pratar vi om Blondin, som inte vet vad hon beställer! hahaa xD

Funderar på om jag ska beställa hem en Blå BlackBerry (as snygg) för bara 1000kr.. men då kommer jag inte ha svenskt tangentbord på den när jag kommer hem.. hmm. Vi väntar lite :)

Att tänka på i USA & på Ön!

Publicerad 2011-02-03 06:53:25 i Allmänt,

Att tänka på i USA - Hawaii:

-
 Man får ABSOLUT INTE gå över ett övergångsställe när det visar rött, även om det inte kommer några bilar! Detta kan leda till riktigt illa med böter.

-  Här finns ingen busstabell, utan bussarna kommer när dem kommer.

- Kackerlackor är ingen big deal här.

- När man handlar med kort här (mitt svenska VISA kort) så ska man trycka in att man handlar med kredit, vilket tog väldigt mycket emot när kassörskan sa till mig att göra det. Men det är bara för att man har ett utländsk kort. Man handlar inte på "riktig" kredit (som tur är).

- Dem tycker att dem har Jätte rent vatten här och att luften är hur ren som helst. Vilket stämmer om man jämför med fastlandet kanske, men Sverige äger fortfarande på Ren luft och Rent vatten!

- Amerikanska pengar har så mkt mynt, det är cent, penny, quarters osv, mycket förvirrande i början.

- Nått att tänka på när man handlar nått är att det alltid blir lite dyrare än vad som står eftersom dem lägger på Skatt på allt man handlar.

- Man ska akta sig för militärerna och dem som är in the navy, eftersom dem oftast är hjärntvättade. Creapy, I know!

Milkshake, I like it! Dock är allt ganska stort & fett i USA, detta va en liten Milkshake och jag blev mätt som ett svin, dem la på massa grädde med, tänk om jag hade tagit den stora! Haha

Love the weather!

 

Spruta & Mat

Publicerad 2011-02-02 05:23:47 i Allmänt,

Amerikanarna är väldigt försiktga & rädda om sitt land, lite jobbigt ibland. I allafall, alla vi utlänningar som ska stanna här ett tag är tvungna att ta en spruta. En så kallad TB-spruta, så man inte har den sjukdommen.. elr vad det nu exakt är för nått. Jag tog den idag iallafall, gjorde inte alls ont & ska tillbaka dit på fredag och kolla så att det inte har inflammerat.
  


Här är Hawaii's flagga, inte alls som jag trodde den såg ut. Tänkte mig typ med nån palm eller en surfbräda, haha. Dem britterna var inte dåliga på att erövra andra länder på den gamla tiden inte..

Här har vi Moi utanför vår kära & billiga matbutik - Don Quijote

Ett nytt recept à la Pernilla?

Publicerad 2011-02-01 07:13:13 i Allmänt,

Efter söndag kommer måndag, vilket betyder skola. En ny vecka väntas. Lite läxor som ska göras i veckan, handla lite mat imorgon och om vi hinner kanske det blir att vi lägger oss på stranden nån timma eller två :) Idag provade jag på en ny matkombination - Stekta kycklingbitar med kycklingnudlar, haha. Det var faktiskt gott, man får vara lite kreativ här när man inte är den bästa i köket. Men får ju inte göra morsan besviken och bara leva på gröt då hon är mästerkocken själv. Love <3


Jag & min andra halva i sommras! <3

Om

Min profilbild

Pernilla

A girl who loves adventure. Have studied at Hawaii Pacific University, worked in Toronto and travelled a little bit of everywhere. Follow my adventures here.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela